Garinės orkaitės
PERKELKITE SKONĮ Į KITĄ LYGĮ
Garinės orkaitės pasižymi visomis savybėmis, kurių pageidaujate orkaitei savo namuose. Pridėdami garų perkelsite savo maisto ruošimą į kitą lygį. Kepiniai iškils ir taps dar puresni. Kepsniai bus minkšti, sultingi ir traškūs. O visų kitų mėgstamų patiekalų tekstūra ir skonis bus nepriekaištingi. Patiekite restoranų kokybės maistą tiesiai iš savo virtuvės – rinkitės garus.
Kodėl verta rinktis garinę orkaitę?
Garinėje orkaitėje galima gaminti viską, ką ir įprastoje orkaitėje, tik ji padeda perkelti Jūsų maisto gaminimą į kitą lygį. Įprastoje orkaitėje maistas apgaubiamas sausu karščiu. Garinėje orkaitėje kepimo metu pridedama garų. Ši papildoma drėgmė pagerina skonį, tekstūrą ir spalvą, tuo pačiu išsaugo traškumą išorėje – kiekvienas patiekalas tampa šedevru.
Geresnis kepimas pagrįstas mokslu
Geras kepimas yra menas. Puikus kepimas yra mokslas. Norėdami sukurti virtuvės šedevrą, pridėkite garų, kurie svarbūs, kaip ir kiekvienas brūkštelėjimas kepinių šepetėliu. Tik palietus mygtuką, mūsų daugiafunkcė orkaitė su funkcija „SteamBake“ prideda tinkamą kiekį garų. Kepiniai greičiau iškyla, vidus tampa puresnis, o jų plutelė – dar traškesnė.
Trys žingsniai geresnio kepimo link su „SteamBake“
-
11 veiksmas
Įpilkite 100 ml vandens į ertmę, esančią orkaitės apačioje.
-
22 veiksmas
Pasirinkite programą „SteamBake“ ir paspauskite mygtuką „Steam“.
-
33 veiksmas
Įkaitinkite orkaitę 5 minutes, o tuomet jau galite kepti savo šedevrą. Mėgaukitės.
Profesionalūs rezultatai namų virtuvėje
D. Praspaliausko temperuotos lašišos receptas
Keletas gabalėlių (po 120 g) lašišos filė be odos
Alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų
Laukinių ryžių
Avokadų
Agurkų
Citrinos
Orkaitėje nustatau „garai + kepimas“ funkciją, nustatau 60 laipsnių temperatūrą. Kol orkaitė kaista,suberiu į puodą ryžius ir įjungiu virti 25‒30 min. Ruošiu lašišą: apšlakstau ją alyvuogių aliejumi, užberiu druskos ir pipirų, dedu į kepimo indą ir 15 min. pašaunu į orkaitę, kol iš žuvies pradės tekėti baltas skystis arba kol raumens skaidulos paspaudus pirštu lengvai viena nuo kitos atsiskirs. Sutrinu avokadą ir sumaišau jį su smulkintu agurku, išspaudžiu citrinos sulčių, įberiu šiek tiek druskos – salotos prie žuvies jau paruoštos! Žuvį patiekiu su garstyčių arba jogurtiniu žolelių padažu.
Pridėkite garų ruošdami lašišą
Pasirinkite garus. Kai ruošiate lašišą orkaitėje „SteamBoost“, švelnus karštis išlaiko ją minkštą ir neleidžia išdžiūti. Rezultatai pastebimi iškart. Garai padeda išsaugoti maisto natūralią spalvą. Šviežio oranžinio atspalvio išvaizda atrodo tokia pat gera, kaip ir skonis.
Kodėl verta gaminti vakuume?
Mūsų orkaitėse „SteamPro“, kuriose galima gaminti vakuume, galite pasiekti tokių rezultatų, kurie negalimi gaminant tradicinėje orkaitėje. Vakuumavimo maišeliai sulėtina oksidaciją ir išsaugo skonį. Palaikoma temperatūra pusės laipsnio tikslumu. Dėl šio tikslumo gaunamas puikus skonis, o rezultatus visada galite atkurti. Gaminimas vakuume yra pažangus metodas, bet su AEG jis yra paprastas.
Daugiau garinių orkaičių privalumų
Garai pagerina kiekvieną patiekalą
Nesvarbu, ką norite gaminti, garų programa pakels Jūsų patiekalą į naujas aukštumas. Nedidelis kiekis garų padeda paruošti burnoje tirpstančius kepsnius ir kepinius. Vidutinis kiekis garų gali pakeisti visus maisto likučius, kurių skonis bus kaip ką tik pagamintų. Didelis kiekis garų padės greičiau, skaniau ir sveikiau paruošti žuvies, daržovių ir kruopų, pavyzdžiui, ryžių ir kuskuso patiekalus.
Daugiau jokių spėlionių
Orkaitės „SteamPro“ turi viską, ko reikia skaniems patiekalams paruošti. Drėgmės jutiklis kontroliuoja tikslų drėgmės lygį maisto gaminimo metu. O dėl mūsų oro srauto sistemos „ThermiC°“ karštis visada vienodai pasiskirsto. Taigi, ar gamintumėte karštyje, ar garais, visada galėsite mėgautis puikiu maistu.
Paprasta ruošti maistą, lengva valyti
Mūsų orkaitėse gaminti garuose yra paprasta. Kai baigiate gaminti, jas taip pat lengva išvalyti. Valymo garais programos padeda pašalinti sunkiai įveikiamus maisto likučius. O naudojant pirolizinį valymą, maisto likučiai sudega iki pelenų, kuriuos lengva išvalyti. Todėl galite sutelkti dėmesį į puikių patiekalų ruošimą, nesirūpindami, kaip po to reiks išvalyti.