Gazpacho with Steamed Tiger Prawns
Gazpacho su garuose ruoštomis tigrinėmis krevetėmis
Tobulas patiekalas – šalta ispaniško stiliaus sriuba.
Ingredientai
2 raudonos paprikos,1 agurkas, 1 svogūnas, 2 česnako skiltelė, 600 ml daržovių, 100 ml aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, 30 ml raudonojo vyno acto, 400 g nuluptų pomidorų, 2 mažas baltos duonos rėkeles, druskos, pipirų, baziliko ir 12 tigrinių krevečių.
Gaminimas
4 porcijos
1 Perpjaukite paprikas ir iš jų pašalinkite sėklas. Tada susmulkinkite jas. Paimkite agurką, nulupkite jį ir perpjaukite. Pašalinkite iš jo sėklas (tačiau neišmeskite) ir tada susmulkinkite abi puseles.
2 Sudėkite visus daržovių gabalėlius į dubenį kartu su agurkų sėklomis. Pridėkite nuluptus ir supjaustytus svogūnus ir čersnakus, daržovių mišinį, nuluptus pomidorus, duonos gabalėlius ir viską apliekite aliejumi, actu. Pagardinkite daržoves druska ir pipirais ir palikite viską šaldytuve dviem valandoms.
3 Bazilikų lapelius atskirkite nuo stiebelių ir apibarstykite jais susmulkintą papriką ir agurkus. Sudėkite viską į šaldytuvą.
4 Išlukštenkite krevetes. Apibarstykite jas druska ir pipirais ir įdėkite gamintis į orkaitę. Padėkite jas ant trečios orkaitės lentynėlės, nustatykite antrą garo programą ir gaminkite 95°C temperatūroje 15 minučių. Po to ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Trintuvu sutrinkite daržoves ir pagal skonį pridėkite druskos ir pipirų.
Pateikti Išpilstykite sriubą į lėkštes, įdedant į kiekvieną po tris krevetes. Pabarstykite viską smulkiai pjaustytomis daržovėmis ir baziliku.