Salotos su vištiena
Salotos su vištiena
pagal Marko Schatzkerio receptą
INGREDIENTAI
Keptai vištienai
Laisvėje augintų vištų mėsa*, lašiniai, druska ir pipirai, miltai
Salotoms
Bet kokios salotos (kuo tamsesnės, tuo skaniau, todėl patartina nenaudoti „Iceberg“ salotų), raudonasis svogūnas, pomidorai, šviežių žolelių (krapai, petražolės, čiobreliai, kalendra, raudonėliai ir t. t.), druska ir pipirai, pasirinktinai šalto spaudimo aliejaus, citrinų sulčių arba acto
Kepta vištiena
Supjaustykite vištieną į dalis. Atskirkite kulšeles ir krūtinėlę. Apibarstykite druska ir pipirais ir palikite bent valandai įsigerti.
Apvoliokite vištieną miltuose, į kuriuos įdėjote šiek tiek druskos ir pipirų.
Į gilią keptuvę supilkite aliejų, kad jis uždengtų dugną. Tinka ir augalinis aliejus, tačiau jei turite taukų – daug geriau. Įdėkite vištiena ir ją kepkite, kol kiekvienas gabaliukas bus traškus ir gardus. Tada sumažinkite ugnį, įpilkite 1-2 šaukštus karšto vandens ir uždėkite sandariai dangtį ant keptuvės. Dabar vištiena gaminsis garuose 20 minučių. Tai yra svarbu ruošiant kulšeles, kurios yra kietesnės nei kita vištienos mėsa. Po to vėl padidinkite kaitrą ir apkepkite vištieną.
Įdėkite ir palaikykite lėkštėje mažiausiai 10 minučių prieš pateikdami. Įsitikinkite, ar užtenka prieskonių.
Salotos
Nuplaukite ir išdžiovinkite salotas. Apjaukite vieną arba du labai plonus svogūno griežinėlius. Susmulkinkite pasirinktas žoleles.
Sudėkite viską į salotoms skirtą indą. Atskirkite svogūno žiedus, kiekvieną jų perpjaukite per pusę. Viską pabarstykite druska ir pipirais ir apliekite pasirinktu šalto spaudimo aliejumi bei citrinų sultimis arba actu.
ApieMarką Schatzkerį
Markas Schatzkeris yra knygos „Dorito efektas“ (angl. „The Dorito Effect“), kuri nagrinėja dirbtinius skonius ir Amerikos sveikatos krizę, autorius. Kai kurie jį vadina „skonių detektyvu“, nes jis atskleidžia ryšį tarp skonio ir mitybos. Jis taip pat yra radijo apžvalgininkas „Canadian Broadcasting Corporation“, gyvena Toronte kartu su žmona ir trimis vaikais.