Kulinarijos studijos „Misfits“ Cezario salotos iš maisto likučių

Kulinarijos studijos „Misfits“ Cezario salotos iš maisto likučių

Cezario salotos iš maisto likučių pagal kulinarijos studijos „Misfits“ receptą

Ingredientai

Trys duonos bandelės arba sausa duona, 2 burokėliai, 1 nedidelis svogūnas, česnakų, imbieras, šviežio rozmarino, druska, pipirai, 5 šaukštai alyvuogių aliejaus, 4 šaukštai obuolių sulčių, 2 šaukštaitahini pastos, fetos sūrio (sutrupinto), 2-3 saujelių šviežių žalumynų

Gaminimas

1. Supjaustykite duoną smulkiais kubeliais. Jei duona nepakankamai kieta, tuomet įdėkite ją į orkaitę. 

2.  Nulupkite burokėlius ir susmulkinkite juos. 

3. Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC temperatūros ir sudėkite ten pusę burokėlių, kartu su susmulkintais svogūnais, česnakais ir imbieru, apibarstykite viską rosmarinu ir alyvuogių aliejumi. Apkepkite apie 15 minučių.

4.  Norėdami padaryti padažą, sumalkite likusius burokėlius kartu su alyvuogių aliejumi, obuolių sultimis ir  tahini padažu. 

5. Sudėkite daržoves ir padažą į vieną indą ir palikite kelioms minutėms. Paragaukite ir pagal skonį pridėkite druskos, pipirų ir citrinų sulčių. 

6. Sudėkite daržoves į lėkštes, o ant viršaus užbarstykite fetos sūrio. 

Apie kulinarijos studija „Misfits“

Kulinarijos studija „Misfits“ buvo įkurta 2012 m. dizainerių Lea Brumsack ir Tanja Krakowski. Jos mano, kad yra neteisinga, kad daugelis vaisių ir daržovių išmetama dėl jų išvaizdos. Kulinarijos studija „Misfits“ propaguoja natūralų grožį ir išvaizdą. 

  • Ramiojo vandenyno regiono Cezario salotos

    pagal Catalina Velez receptą

  • Sausos Cezario salotos

    pagal Ludwigo Maurerio receptą

  • Salotos su vištiena

    pagal Marko Schatzkerio receptą