Sausos Cezario salotos

Sausos Cezario salotos

Sausos Cezario salotos pagal 
Ludwigo Maurerio receptą

INGREDIENTAI

SALOTOMS
2 Wagyu steiko po 200 g, 4 cikorijos gabalėlių, 2 romėniškų salotų galvas, 25 g parmezano sūrio (gabaliukais), 50 g austriškos traškios duonos.

PADAŽUI

25 g parmezano sūrio, 10 g kaparėlių, 5 g Bavarijos garstyčios, ½ citrinos, 150 ml alyvuogių aliejaus, 1 kiaušinio trynio, ½ česnako skiltelės

Juodųjų pipirų, druskos, cukraus

 

Gaminimas

Salotos: 
Pirmiausia, prieš kepant išimkite steiką iš šaldytuvo valandai. Įtrinkite druska ir cukrumi ir palikite įsigerti 10 minučių. 

Įdėkite steikus į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių, kol susidarys plutelė. Tuomet sudėkite juos ant grotelių ir leiskite kepti orkaitėje 10 minučių 60°C temperatūroje. Supjaustykite cikoriją į keturis ketvirčius ir kepkite toje pačioje keptuvėje, kaip ir kepsnius. 

Padažas: 
Supjaustykite kaparėlius ir sumaišykite juos su sutarkuotu parmezano sūriu, kiaušinio tryniu, garstyčiomis, sutlmis ir citrina. Sumaišykite alyvuogių aliejų su padažu ir pagardinkite juodaisiais pipirais, druska, cukrumi ir česnaku. 

Apie Ludwigą Maurerį

Ludwigas Maureris yra virtuvės šefas iš Vokietijos ir Wagyu veislės galvijų augintojas. Jis pirmasis, kuris pradėjo auginti wagyu Vokietijoje ir leidžia jiems Johnny Casho ir Bobo Marley muziką. „Skonio moksle“ jis dalinasi žiniomis, kaip laikyti mėsą ir kokį poveikį skirtingos temperatūros turi skoniui.  

  • Ramiojo vandenyno regiono Cezario salotos

    pagal Catalina Velez receptą

  • Cezario salotos iš maisto likučių

    pagal kulinarijos studijos Misfits“ receptą

  • Salotos su vištiena

    pagal Marko Schatzkerio receptą