Sekmadienio kepsnys

Sekmadienio kepsnys

Sekmadienio kepsnys

Šiuo patiekalu padarykite sekmadienį pačia skaniausia savaitės diena visai šeimai. 

Ingredientai

Mėsa

Apie 5 kg kumpio kartu su kaulu, 50 ml įvairių pipirų mišinio, 3 šaukštai druskos, 2 šaukštai šviežių smulkintų čiobrelių, 2 šaukštai šviežių smulkintų rosmarinų, 1 šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus

Kopūstai su sojos padažu ir riešutais 
8-12 briuselinių kopūstų, pusę kopūsto galvos, pusę savojinio kopūsto galvos, sviestas kepimui, druska, 100 gr sviesto, 50 gr susmulkintų lazdynų riešutų, 2 šaukštai sojos padažo

Padažas
1 (750 ml) butelis raudono vyno, pavyzdžiui, Pinot Noir, 50 ml smulkintų česnakų,  4 šaukštai nesūdyto sviesto,  450 ml vištienos sultinio

Gaminimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros.

2.  Atsargiai nuimkite mėsą nuo kaulo. Kaulą įdėkite į keptuvę ir palikite orkaitėje penkiolikai minučių. 

3. Nusausinkite mėsą su virtuviniu rankšluoščiu arba popieriumi.  Su dujiniu degikliu švelniai apskrudinkite mėsą iš visų pusių. 

4. Sutrinkite pipirus grūstuvėje. Tada sumaišykite pipirus su druska, čiobreliais ir rozmarinu. 

5. Įtrinkite mėsos paviršių aliejumi ir prieskoniais. 

6. Įdėkite mėsą į orkaitę. 

7. Nustatykite vidutinę kepimo programą*.

8. Išimkite mėsą iš orkaitės ir padėkite ją ant kaulo taip, kad ji atrodytų kuo natūraliau. Palikite pastovėti valandai kambario temperatūroje. 

Apkepti kopūstai su sojos padažu ir riešutais 
1. Atskirkite kopūstų lapus nuo stiebo. Išpjaukite centrinę lapo dalį. 

2. Nupjaukite briuselinius kopūstus nuo stiebo.  Visus kopūstus sudėkite į kepimo skardą, padengta kepimo popieriumi ir pabarstykite druska. Tuomet įstatykite indą į orkaitę ir kepkite 160°C temperatūroje 10 minučių.

3. Nusausinkite ir sumaišykite kopūstus, prispaudžiant juos prie karštos keptuvės sienelės. 

4. Puode ištirpdykite sviestą. Kai jis užkais, supilkite į jį lazdyno riešutus.  Palaukite, kol viskas pradės kvepėti karamele ir bus išgautas tas nuostabus skonis. 

5. Užpilkite viską sojos padažu ir nukelkite nuo kaitvietės. Unami sviestas paruoštas. 

Padažas
1. Paimkite keptuvę, kurioje kepėte mėsą. Padėkite ją ant kaitvietės ir įpilkite raudonojo vyno.  Į kitą keptuvę įdėkite česnakus su sviestu. Užpilkite vyno ant česnakų.

2. Įpilkite vištienos sultinio. Užvirinkite. Sumažinkite karštį perpus. 

Pateikimas

Išdėliokite savojinių kopūstų lapus ant lėkštės ir užpilkite ant jų sviesto ir lazdyno riešutų. Perlenkite kopūsto lapą link vidurio.  Ant viršaus uždėkite mėsos gabalą ir apliekite jį raudonojo vyno padažu. Ant viršaus uždėkite briuselinių kopūsto lapų ir apliekite viską riešutų padažu.

*Yra tik konkrečiuose modeliuose

  • Ramiojo vandenyno regiono Cezario salotos

    pagal Catalina Velez receptą

  • Cezario salotos iš maisto likučių

    pagal kulinarijos studijos Misfits“ receptą

  • Moules Marinières

    Patiekalas, kuris atrodo nuostabiai ir kurį paprasta pagaminti – nerasite nieko geriau, nei siūlo klasikinė prancūzų virtuvė.