Bouillabaisse

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Klasikinė prancūziška sriuba iš jūros gėrybių. Pankoliai suteikia aništo užuominą, o šafranas – auksinę spalvą. 

Ingredientai

5 krabų žnyplės, 2 dideli nulupti pomidorai, 1 didelis nuluptas svogūnas, 4 česnakų galvos, 50 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, 1 bulvė, 1/2 pankolių galvos, 3 lauro lapai, 1/4 šaukštelio šafrano, 1 1/2 šaukštų jūros druskos, 1/2 šaukšto juodųjų pipirų, 300 ml baltojo vyno, 500 ml verdančio vandens, 1,5 kg baltos žuvies filė (pavyzdžiui, jūros velnio arba menkės), supjaustytos dideliais gabalėliais (4 x 4 cm), su oda, 8 šukutės, 500 g midijų, nuvalytų ir išdarinėtų,  500 g didžiųjų krevečių

Gaminimas

4 porcijos

1 Susmulkinkite krabų žnyples. 

2 Sudėkite jas į keptuvę. Apskrudinkite aukštoje temepratūroje, kad  gabaliukai pabaltų ir išskirtų skystį. 

Supjaustykite ir sudėkite pomidorus, pankolį, bulvę, svogūną, česnaką ir viską užpilkite aliejumi.  Kepkite, kol viskas suminkštės. 

4 Įpilkite vyno ir viską virkite. Tada įpilkite vandens ir sumažinkite temperatūrą. Virkite 90 minučių, kol pasidarys sultinys. Paskui sultinį prakoškite.

5 Kaitinkite sultinį žemesnėje temperatūroje.

6 Sudėkite šukutes ir žuvies filė į atskiras keptuves. Į kievieną keptuvę įpilkite sultinio. Kaitinkite kiekvieną keptuvę apie 2 minutes. 

7 Sumaišykite sultinį su viskuo, tada pridėkite midijų ir krevečių. Virkite uždėję dangtį apie dvi minutes. 

Pateikimas

Pridėkite žuvies, midijų ir krevečių į lėkštę arba dubenį, o sultinį supilkite į lėkštes, kad jūsų svečiai patys galėtų įsidėti. 

  • Ramiojo vandenyno regiono Cezario salotos

    pagal Catalina Velez receptą

  • Cezario salotos iš maisto likučių

    pagal kulinarijos studijos Misfits“ receptą

  • Moules Marinières

    Patiekalas, kuris atrodo nuostabiai ir kurį paprasta pagaminti – nerasite nieko geriau, nei siūlo klasikinė prancūzų virtuvė.