Lime Mousse with Raspberry Coulis

Lime Mousse with Raspberry Coulis

Citrinų putėsiai su avietėmis

Avietės sutrinamos ir su saldžia citrinų mase subalansuoja skonį ir nuostabiai atrodo. 

Ingredientai

Putėsiai: 1 vanilės ankštis, 800 ml pieno, 1 citrina, 2 kiaušiniai, 6 kiaušinių tryniai, 150 g cukrus

Aviečių tyrė: 400 g užšaldytų aviečių, 100 g cukraus pudros, 1 šaukštelis citrinų sulčių

Gaminimas


8 porcijos

1 Ištepkite 8 suflė indus sviestu ir pakaitinkite juos. 

2 Perpjaukite vanilės ankštį per pusę ir išvalykite sėklas. Tuomet sudėkite ankštį ir sėklas į pieną ir kaitinkite 10 minučių. Po to išimkite ankšį iš pieno. 

Supjaustykite citriną ir išspauskite sultis.

4 Tuomet sumaišykite kiaušinius, kiaušinių trynius, cukrų, citrinų masę ir sultis inde, viską sumaišykite su vis dar šiltu pienu. Išpilstykite viską į suflė indus. 

5 Gaminkite putėsius ant antros orkaitės lentynėlės, naudodami trečią garų programą,  100°C temperatūroje 50 minučių. Po to vėsinkite 2-3 valandas.

6 Gaminant užpilą, reikia kiek atšildyti avietes, tada sumaišyti jas su cukraus pudra ir citrinų sultimis. Visą masę reikia prakošti per sietelį. 

Pateikimas Plonu peiliu atlaisvinkite putėsius nuo indo sienelių ir verčiant sudėkite juos į lėkštutes. Pagardinkite aviečių užpilu ir patiekite kartu su šviežiomis avietėmis ir citrinų skiltelėmis.

  • Šokoladinis vyniotinis

    Turtingas savo skoniu desertas tiks ir įmantriausiai vakarienei. 

  • Kriaušės raudoname vyne

    Pridėkite prieskonių – jie suteiks patiekalui šilumos, o skoniui gilumo.