Šokoladinis vyniotinis
Šokoladinis vyniotinis
Turtingas savo skoniu desertas tiks ir įmantriausiai vakarienei.
Ingredientai
200 g juodojo šokolado, 6 kiaušiniai, 1 šaukštelis druskos, 60 g cukraus pudros, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 160 g cukraus, 250 g minkšto sviesto, 100 g miltų, 40 g kukurūzų miltų, 300 g baltojo šokolado, 50 g sviesto, 3 šaukštelius vyšnių brendžio, 1 pakuotės tamsios glazūros (125 g)
Gaminimas
4 porcijos
1 Išlydikite šokoladą ir atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Suplakite kiaušinių baltymus su druska. Pridėkite cukraus pudros ir plakite, kol masė taps blizganti.
2 Sumaišykite trynius su vaniliniu cukrumi, cukrumi ir minkštu sviestu ir plakite, kol gausis grietinėlės konsistencijos masė. Pilkite miltus ir kukurūzų miltus į masę, kol pasidarys biskvitinė tešla. Ją padalinkite į dvi lygias dalis.
3 Sumaišykite pusę gautos masės su juoduoju šokoladu. Vienodomis dalimis supilkite kiaušinio baltymus į abi mases.
4 Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių ir tolygiai paskleiskite baltą tešlą. Kepkite orkaitėje ant antros lentynėlės su „Moist Fan Baking“ programa 160°C temperatūroje 8 minutes.
5 Tada paskleiskite tamsią tešlą ant iškeptos tešlos ir atsargiai ją išlyginkite. Kepti su ta pačia programa dar 12-13 minučių.
6 Naudojant peilį, atlaisvinkite pyrago kraštus ir padėkite pyragą ant stalo paviršiaus. Uždenkite jį virtuviniu rankšluoščiu, kad jis lėtai vėstų ir neprarastų minkštumo.
7 Ištirpdykite baltąjį šokoladą su sviestu ir brendžiu. Paskirstykite jį ant pyrago ir susukite į vyniotinį. Ištirpdykite glazūrą ir ištepkite ja vyniotinį, tada laikykite jį vėsioje vietoje, kol atvės.
Pateikimas Pateikiamas su šviežiomis vyšniomis, sultimis ir riešutais.