Šokoladinis vyniotinis

Šokoladinis vyniotinis

Šokoladinis vyniotinis

Turtingas savo skoniu desertas tiks ir įmantriausiai vakarienei. 

Ingredientai

200 g juodojo šokolado, 6 kiaušiniai, 1 šaukštelis druskos, 60 g cukraus pudros, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 160 g cukraus, 250 g minkšto sviesto, 100 g miltų, 40 g kukurūzų miltų, 300 g baltojo šokolado, 50 g sviesto, 3 šaukštelius vyšnių brendžio, 1 pakuotės tamsios glazūros (125 g)

Gaminimas


4 porcijos

1 Išlydikite šokoladą ir atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Suplakite kiaušinių baltymus su druska.  Pridėkite cukraus pudros ir plakite, kol masė taps blizganti. 

2 Sumaišykite trynius su vaniliniu cukrumi, cukrumi ir minkštu sviestu ir plakite, kol gausis grietinėlės konsistencijos masė. Pilkite miltus ir kukurūzų miltus į masę, kol pasidarys biskvitinė tešla.  Ją padalinkite į dvi lygias dalis. 

3  Sumaišykite pusę gautos masės su juoduoju šokoladu. Vienodomis dalimis supilkite kiaušinio baltymus į abi mases.

4 Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių ir tolygiai paskleiskite baltą tešlą. Kepkite orkaitėje ant antros lentynėlės su Moist Fan Baking programa 160°C temperatūroje 8 minutes. 

5 Tada paskleiskite tamsią tešlą ant iškeptos tešlos ir atsargiai ją išlyginkite. Kepti su ta pačia programa dar 12-13 minučių. 

6 Naudojant peilį, atlaisvinkite pyrago kraštus ir padėkite pyragą ant stalo paviršiaus. Uždenkite jį virtuviniu rankšluoščiu, kad jis lėtai vėstų ir neprarastų minkštumo.

7 Ištirpdykite baltąjį šokoladą su sviestu ir brendžiu. Paskirstykite jį ant pyrago ir susukite į vyniotinį. Ištirpdykite glazūrą ir ištepkite ja vyniotinį, tada laikykite jį vėsioje vietoje, kol atvės. 

Pateikimas Pateikiamas su šviežiomis vyšniomis, sultimis ir riešutais. 

  • Citrinų putėsiai su avietėmis

    Avietės sutrinamos ir su saldžia citrinų mase subalansuoja skonį ir nuostabiai atrodo. 

  • Kriaušės raudoname vyne

    Pridėkite prieskonių – jie suteiks patiekalui šilumos, o skoniui gilumo.